Moni kasvattajan kasvattama pentue saa uuden kodin, kun pentu myydään tietyn rodun haluavalle henkilölle. Kaikista kasvattajan koirista kasvatukseen useimmiten jäävät vain kaikkein parhaimmat yksilöt, vaikka lähes aina pentuja syntyy kolmesta jopa kahteentoista pentuun saakka. Pienimmillä roduilla pentuekoot ovat usein pienempiä, sillä pieni emä ei pysty kantamaan suurta määrää pentuja ja fyysinen tila kohdussa vain yksinkertaisesti loppuu kesken. Siksi pienet koirat saavat useimmiten kahdesta neljään pentua, kun taas keskikokoisten ja suurten rotujen pentuemäärät saattavat vaihdella viidestä kahteentoista. Näistä pentueista myöskään ei voida aina jättää omia jälkeläisiä kasvattajalle, sillä ennen kaikkea tarvitaan kasvatustyöhön saman rotuisia koiria, joilla on eri geenit ja isovanhemmat.

Uuden pennun saaminen kotiin on mieleenpainuva ja onnellinen tapahtuma perheille, jotka ostavat kasvattajalta koiran. Kasvattajalta saadaan useimmiten monipuoliset tietopaketit siitä, miten kouluttaa pentua, miten ruokkia sitä ja mihin ominaisuuksiin on uusien omistajien hyvä varautua. Sen lisäksi kasvattajalta saa usein monipuolisen pentupaketin, joka sisältää monenlaista tarpeellista uutta kotia varten. Pentupaketissa saattaa tulla mukana erityisesti pennulle tarkoitettua ruokaa jota uusi omistaja voi sekoittaa siihen, mitä hän ostaa, jotta ruoka ei vaihdu yllättäen. Sen lisäksi paketissa voi tulla mukana pennulle tarkoitetut valjaat ja hihna lenkkeilyn aloittamiseen, leluja, jotka ovat jo käyneet tutuksi pennulle sen ensimmäisinä viikkoina, harjoja ja kampoja, joita voidaan tarvita erilaisen turkin hoitamiseen ja esimerkiksi luita, makupaloja ja muita tarpeellisia esineitä.

Lähtiessään kasvattajan luota uuteen kotiin, pennun ensimmäisellä matkalla on hyvä olla vettä sekä turvallinen kuljetuskoppa, jossa se voi matkustaa uuteen kotiin. Mikäli perhe näkee pennun jo aiemmin ennen luovutusta, on hyvä jättää kasvattajalle kuljetuslaatikko, johon pentu tutustuu. Silloin matkalla uuteen kotiin ajaessa kuljetuskoppa on jo tuttu juttu, eikä se stressaa eläintä.

Uudessa kodissa pennun on hyvä antaa rauhassa tutustua erilaiseen elinympäristöönsä ja ihmisiin, joita siellä asuu. Jos perheessä on lapsia, on hyvä kertoa etukäteen, että pentu ei ole lelu ja sitä tulee käsitellä varovasti, eikä se välttämättä aluksi ymmärrä, miten lasten kanssa ollaan. Pentu saattaa pelätä uusia ihmisiä, vaikka useimmiten hyvä kasvattaja on jo totuttanut pennun erilaisiin tilanteisiin ja tapahtumiin.