Koirien kasvattamisen monipuolinen maailma

7649820-3x2-700x467Yksi suomalaisten sydämiä valloittanut perheenjäsen on koira ja maailmanlaajuisesti se on yksi kaikkein suosituimmista lemmikkieläimistä. Tilastot kertovat miten rakkaita koirat ovat suomalaisille, sillä Suomessa on lähes miljoona koiraa. Jos tämä lasketaan arvioidulla kotitalouksien määrällä, joita on yli 2 miljoonaa, lähes joka toisessa suomalaisessa taloudessa on koira. Suomi onkin yksi maista, jossa on eniten koiria ihmisten väkilukuun verrattuna. Suomessa koirat hoidetaan pääsääntöisesti hyvin ja kasvattajat ovat vastuullisia ammattilaisia tai harrastekasvattajia.

Koirien hoitaminen, pitäminen lemmikkinä ja kasvattaminen on mielekästä puuhaa. Tällä sivustolla perehdytään kasvatustoimintaan ja siihen, mitä tiettyyn koirarotuun kuuluvien koirien kasvattamiseen liittyy. Koiria on monenlaisia ja Suomessa on monia rotuja sekä paljon sekarotuisia koiria. Aktiivisia koiraharrastajia on tuhansia ja ammattilaisiin lukeutuu monia kouluttajia ja kasvattajia. Tällä sivustolla käsittelemme pääasiassa kasvatustoimintaa ammattina. Kasvattaminen vaatii paljon tietoa ja kärsivällisyyttä ja siihen vaaditaan sopivat puitteet eläinten pitämiseksi omassa kodissa tai tilallaan.

Käymme läpi kasvatustoiminnan jännittäviä hetkiä, joita ovat synnytykseen valmistautuminen, siinä avustaminen sekä pienten pentujen kouluttaminen, ruokkiminen ja valmistaminen uusiin koteihin. Nartun pennuttaminen alkaa oikean ja sopivan uroksen valinnasta. Sivustolla kerrotaan, miten astutus tapahtuu ja miten todennäköisimmin hedelmöityminen saadaan onnistumaan. Synnytykseen osallistuvan kasvattajan on tiedettävä mitä tehdä, kun synnytyshetki on käsillä. Pennut luovutetaan seitsemän tai kahdeksanviikkoisina, jolloin ne ovat jo kyllin itsenäisiä elämään ilman emän huolenpitoa.

Sivustolla perehdytään koiran kouluttamiseen ja selvitetään, miten on mahdollista saada nuoresta koirasta sisäsiisti ja tasapainoinen aikuinen. Kun koira ikääntyy, sen hoitaminen muuttuu ja vastuuntuntoinen kasvattaja hoitaa koiran tunnollisesti loppuun saakka.

Tervetuloa lukemaan lisää tietoa koirien ja kasvattajien monipuolisesta maailmasta, jossa on monenlaista ilon ja joskus surunkin aiheita. Tällä sivustolta löydät monipuolista tietoa koiran kasvattamiseen harrastuksena ja ammattina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *